Krematorium

Krematorium

Møllendal krematorium

Møllendal krematorium er et moderne krematorium som ble ombygget i 2010 og tilfredsstiller dagens krav til miljøutslipp. Her foretas rundt 2000 kremasjoner i året, for Bergen og omegnskommuner.

Ved innvilget askespredning, eller i tilfeller hvor urnen skal gravlegges i utlandet, kan ansvarlig for gravferden få urnen utlevert fra krematoriet. Det må tas kontakt på forhånd på telefon 469 47 349 for avtale om tidspunkt for utlevering.
Urnen kan hentes av ansvarlig for gravferden eller av gravferdsbyrået som har meldt kremasjonen, og den som henter må legitimere seg og eventuelt fremlegge vedtak fra Statsforvalteren (tidl. Fylkesmannen) om innvilget askespredning. Hvis urnen skal tas med til utlandet for gravlegging, pakkes urnen med tolldeklarasjon på engelsk. Det signeres på et utleveringsskjema.

Hvis andre skal hente ut urnen på ansvarliges vegne, må vedkommende fremlegge skriftlig fullmakt fra ansvarlig for gravferden.
Urnen må være hentet ut for askespredning eller gravlegging i utlandet innen 6 måneder etter dødsfallet.

Vår standardurne

Illustrasjonsbilde urne Xenon

Vår standardurne Xenon er produsert av Arboform, som er vesentlig cellulose og lignin (tresaft). Denne urnen benyttes til urner som skal gravlegges og i de tilfellene det er innvilget askespredning. Skal asken spres, limes lokket veldig forsiktig, slik at det er enkelt å åpne. Asken ligger i en egen nedbrytbar pose inne i urnen.

100% biologisk nedbrytbar og komposterbar, framstilt av fornybare råstoffer.

  • Volum: Ca 5 l
  • Høyde utvendig: 275 mm
  • Vekt: 0,5 kg
  • Bredde utvendig: 185 mm

Maksimal størrelse og vekt på kister til kremasjon ved Møllendal krematorium:

Høyde:   60 cm
Lengde:  220 cm
Bredde:   100 cm
Vekt:       300kg

 

 

For gravplassmyndigheter:
På grunn av forsendelsestid med Posten-Bring anbefaler vi at det ikke gjøres avtale med pårørende om nedsettelse før urnen er mottatt.

Skjema: Anmodning om sending av urne

Etter 1.oktober 2022 er det kun dette skjema som skal brukes for å få tilsendt urnen. Andre henvendelser vil bli returnert avsender med henvisning til bruk av skjema.

Utfylt skjema sendes til  gravferd@gravplass.no 

Urner klargjøres for sending hver tirsdag og torsdag, og sporingsnummer vil bli sendt til e-postadressen som oppgis i skjemaet.