Ryddearbeidene på Solheim er avsluttet

Nå er ryddearbeidene på D- og E-feltene på Solheim avsluttet. Gravminner uten eier er fjernet, gangveiene er "strammet opp" med kantstein, ny kirsebærallè erstatter de gamle Taxus-trærne mellom feltene D20 og D30, og plenen begynner å bli grønn. Det gjenstår litt rengjøringsarbeid på muren langs Fjøsangerveien samt noen kummer/rør nederst ved muren. Det står fortsatt sperre-bånd rundt de nysådde plen-arealene for å markere at plenen bør få stå i fred noen uker til, så vi oppfordrer publikum til å begrense ferdsel en stund til, så langt det lar seg gjøre. De to omregulerte feltene som har fått nye grav-mål i tillegg til ryddingen, gir oss nye kistegraver på Solheim i ca 7 år. Historien er bevart ved at de grav-eierne som har ønsket det, har fått beholde gravene med gamle gravminner og gravkasser i det nye gravmønsteret. Når vi etterhvert begynner å gravlegge på feltene igjen, vil vi få en fin blanding av gamle og nye gravminner. Akasia Landskapsdrift har utført et veldig bra arbeid, og området fremstår igjen vakkert og presentabelt. [caption id="attachment_1528" align="alignnone" width="300"] Enhetsleder Anders Vik og Luca Montalbano fra Akasia Landskapsdrift[/caption] [caption id="attachment_1526" align="alignnone" width="300"] Feltene sett mot sør[/caption] [caption id="attachment_1143" align="alignnone" width="300"]solheim-d-feltene Januar 2017[/caption] [caption id="attachment_1531" align="alignnone" width="300"] Juli 2017[/caption]